10-02-2006

Um útflutning av tónleiki

Um tú leitar eftir fólki, sum vita um útflutning av tónleiki, so ber til at fáa vegleiðing frá einum, ið hevur roynt tað. Sí grein úr danska blaðnum "Musikeren".Gratis eksportbistand til musikere
Artikel fra MUSIKERENS e-NYT nr. 03-06, 10-02-2006

Danmarks Eksportråd har iværksat projektet Born Creative og ansat trommeslageren Kåre Wanscher fra Michael Learns To Rock til at bistå musikere og musikbranchefolk med få gang i eksporten. Tilbudet om gratis konsulentbistand er til alle der driver virksomhed inden for musikbranchen og som ønsker at udvide forretningen til udlandet. "Så hvis du er musiker, sangskriver, manager, pladeselskab, forlag, producent, leverandør, eller andet, der har med musik at gøre, kan dette tilbud være noget for dig," fortæller Kåre Wanscher.

"Der er ingen formelle krav om omsætning eller ansatte, det eneste man behøver er et CVR-nummer (dvs. at man driver en virksomhed, red.) og er beskæftiget inden for musikbranchen," fortæller Kåre Wanscher til MUSIKERENS e-NYT og fortsætter: "Vi vurderer om ansøgerne har en form for potentiale internationalt. Derfor er vi ude efter virksomheder der endnu ikke har gang i eksporten, men hvor lysten og mulighederne er til stede."

Bliv eksportklar
Programmet, Born Creative blev iværksat af Danmarks Eksportråd som pilotprojekt i 2005 og er nu videreført i 2006. Der kan her ansøges om 25 timers gratis konsulentbistand til udvikling af virksomhedens eksport-parathed. Rammerne er meget frie, og forløbet kan tilpasses den enkelte ansøger, så der opnås optimalt udbytte. "Resultatet af forløbet, hvor man går virksomheden efter og fastsætter en række mål, bliver en handlingsplan for hvad der skal arbejdes med for at blive eksportklar," fortæller Wanscher.

Også direktør i musikeksportsuccesen MLTR
Konsulenten på musikområdet, Kåre Wanscher, har siden 1988 været trommeslager i Michael Learns To Rock (MLTR) og er i dag også advokatfuldmægtig hos MAQS Law Firm i København, med speciale i ophavsret og underholdning. MLTR har på verdensplan solgt 8 mio. plader, primært i Fjern Østen, "og her regnes ikke piratplader med," gør Wanscher opmærksom på; "Vi har fra starten drevet MLTR som en virksomhed hvor jeg selv og vores manager udgjorde ledelsen." Så det er en erfaren konsulent der kan hjælpe musikere, managers mfl. videre ud i verden.

Ansøgning til den gratis bistand udfyldes på www.eksportstart.dk under Born Creative og indsendes derfra elektronisk.

www.eksportstart.dk